Logotyp
Mina sidor
Kontakt
Artikelarkiv

Aefab går med i Allmännyttans klimatinitiativ

Aefab har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser.

Målet i initiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen minskar med 30 procent.

Allmännyttans branschorganisation SABO har i dagarna lanserat Allmännyttans klimatinitiativ, som uppmuntrar de allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige att bidra konkret till klimatomställningen.

77 bostadsföretag med över 311 000 lägenheter över hela landet har anslutit sig. Nu går även Aefab med i Klimatinitiativet.

– Vi ser det som en självklarhet att delta. Alla behöver vara med och arbeta åt rätt håll i den här frågan, och genom Allmännyttans klimatinitiativ ser vi också en chans att samarbeta med, och lära oss mera av, våra kollegor i de andra bostadsbolagen, säger Hans-Peter Olsson, vd.

– Det är viktigt för allmännyttan och för Aefab att ta sitt ansvar i klimatarbetet. Att vara en del av SABOs klimatiniativ innebär en draghjälp och ger inspiration för vårt arbete. Det är avgörande för kommande generationer att vi även inom bostadssektorn minskar vår miljöpåverkan, säger Håkan Englund, Aefab:s ordförande.

Klimatinitiativet har två övergripande mål:

  • En fossilfri allmännytta senast år 2030.
  • 30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007).

– Att vi inom allmännyttan tar ansvar i klimatfrågan känns både självklart och angeläget. Särskilt efter den här rekordvarma sommaren och budskapet från FN:s klimatpanel om att det krävs stora och snabba utsläppsminskningar för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål, säger Anders Nordstrand, vd på SABO.

– Allmännyttan kan i kraft av både sin storlek och sin förmåga att samverka bidra till att minska utsläppen av växthusgaser. Världen står inför en oerhört stor klimatutmaning, säger Anders Nordstrand.

Läs mer om Allmännyttans klimatinitiativ härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun