Logotyp
Mina sidor
Kontakt
Artikelarkiv

Här kommer Miljötratten

Om matfett och olja spolas ner i avloppen kan det orsaka en hel del problem. Vi får stopp i avloppen i våra hus och HelsingeVatten får bekymmer i ledningsnätet. Det hoppas vi att vår Miljötratt ska hjälpa till att motverka!

Östlingsområdet

Använder du mycket olja i matlagningen? I så fall vet du säkert att du inte ska hälla ut den överblivna i vasken. Då kan det bli stopp i avloppen både i våra hus och i ledningsnätet - och där kan ett stopp orsaka såväl förstörda ledningar som översvämmade källare.

Dessutom är det slöseri med resurser. En liter matolja som kommer tillbaka till Borab och därifrån skickas till Svensk Fettåtervinning motsvarar energin som krävs för en 20 minuter lång varmdusch, 50 timmars TV-tittande eller 10 diskningar med diskmaskinen. Det är med andra ord betydligt smartare att återvinna oljan!

Men det kan vara lite bökigt att ta reda på den. Nu har vi lösningen. Tillsammans med Bollnäs Bostäder och HelsingeVatten har vi tagit fram vår nya Miljötratt, som du kan hämta hos oss på kontoret eller få av din bovärd.

Miljötratten skruvar du fast på en helt vanlig PET-flaska. När du är färdig med matlagningen låter du oljan svalna - därefter häller du den i flaskan. Förvara flaskan i köket, till exempel under diskbänken.

När den är full lämnar du den i röda lådan för farligt avfall i ditt miljörum, eller åker och lämnar den på återvinningsstationen. Då ser Borab till att oljan hamnar där den hör hemma och används till rätt saker.

Vill du ha en Miljötratt?
Hör av dig till din bovärd eller kom in till oss!

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun