Logotyp
Mina sidor
Kontakt
Artikelarkiv

Snart flyttar de in på Ängen

Över hälften av lägenheterna är redan uthyrda - och några hyresgäster firade med tårta. Men än finns det chans, för dig som är sugen på en av de alldeles nybyggda lägenheterna. Snart släpper vi andra omgången!

Östlingsområdet

Vi har haft tårtkalas på Aefab. Några av de allra första som tecknade avtal för att flytta in på Ängen kom hit och hälsade på. Vi pratade om flyttbestyr, hur vi ligger till i byggprocessen och lite om hur utemiljöerna kan komma att se ut runt vårt nya bostadsområde.

Två av de blivande hyresgästerna, Anders och Mona Malmquist, hade från början inte en tanke på att flytten skulle gå till en hyreslägenhet när de bestämde sig för att sälja huset. ”Aldrig att jag sätter mig i en hyreslägenhet”, resonerade Anders. Ändå är det just en hyreslägenhet de nu ska bosätta sig i.
- Vi har ju tänkt att det blir väldigt bekvämt för oss att hyra. Man bara lyfter på luren och ringer vaktmästaren när något är fel. Det känns jättebra, säger han.

Anders Malmquist flyttar från sitt barndomshem.
- Jag är född där och har bott där hela tiden. Men nu gör det mig ingenting att flytta. Det är för stort för oss och det var dags.

Östlingsområdet

Just nu pågår arbetet med Ängen för fullt och under våren kommer det att synas allt mer hur de färdiga husen kommer att se ut. Det blir sammanlagt fem hus, med fyra lägenheter i varje byggnad. Alla husen utrustas med hiss i trappuppgångarna och inne i lägenheterna får alla hyresgäster egen tvättmaskin och torktumlare, inbyggd mikro och upphöjd diskmaskin.

Balkonger och uteplatser, som vetter mot ett stort grönområde med både motionsspår och skog, är delvis inglasade för att de som bor på Ängen ska kunna njuta av att vara ute så mycket som möjligt.

Totalt är hälften av de nya lägenheterna på Ängen, som ska stå inflyttningsklara i september, redan uthyrda. I mitten av mars kommer Aefab att släppa den andra omgången lägenheter.

Östlingsområdet

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun