Människor sittandes vid ett bord

Trygghetsboende

För dig som fyllt 65 finns möjlighet att bo i trygghetsboende. De är som vanliga hyreslägenheter - men med lite mera gemenskap och service.

Det som skiljer trygghetsboendet från våra övriga bostadsområden är bland annat att det kommer att finnas ett antal olika gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås med grannarna, hitta på aktiviteter och äta tillsammans. Gemensam träning, kafé, handarbetscirkel, karaokekväll – det är hyresgästerna själva som bestämmer vad gemensamhetslokalerna ska användas till.

Trygghetsboendet har också en trygghetsvärd. Trygghetsvärden ansvarar för det sociala innehållet och skapar en vi-känsla i boendet. Genom att delta i husets aktiviteter eller utnyttja de gemensamma utrymmena har du möjlighet att träffa de andra som bor i huset. Du avgör själv hur mycket du vill delta i de gemensamma aktiviteterna.

Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus där du bor så länge du själv vill och kan. Enda kravet är att du har fyllt 65 år. Det är inget vårdboende, utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov. Behöver du vårdinsatser är det hemtjänsten som hjälper dig. Här kan du leva ett rikt, aktivt och självständigt liv.

"En av våra hyresgäster sa en dag till mej:
- Hade jag vetat att de är så här bra att bo här, hade jag sålt huset och flyttat in tidigare.
Det tyckte jag var så fint sagt."
Christina, trygghetsvärd på Sunnangården i Alfta

Vi har i dag ett trygghetsboende i Alfta.

Om du är intresserad av att bo i vårt trygghetsboende kan du
kontakta uthyrningen på tfn 0271-575 33.


Människor sittandes i fåtöljer och soffa
Människor umgås i köket
Människor tränar i gymmet

Senast uppdaterad 2021-01-22 15.54