Om din stamrenovering

Är det dags för stamrenovering i ditt hus? Här kan du läsa mera om vad det innebär.

Stamrenovering innebär att alla rör i huset byts ut och samtidigt passar vi på att renovera alla badrum och kök. I badrummen byter vi våtrumsmatta på golv och väggar. I köken byter vi köksluckor, bänkskivor, diskbänk och kakel och höjer arbetsbänken.

Hur lång tid tar det?

Arbetet i respektive lägenhet beräknas ta cirka tre-fyra veckor.
Vi gör allt från rivningsarbete till borrningar i betong, och det kan självklart leda till höga ljud emellanåt. Vi gör vårt allra bästa för att våra hyresgäster ska påverkas så lite som möjligt.

Hyresgästen får välja

När det är dags för stamrenovering i lägenheten får hyresgästen välja bland ett urval av köksluckor och bänkskivor till köket samt våtrumsmatta till golvet och väggarna i badrummet.


Så här kommer det att gå till:

I god tid innan renoveringen börjar kommer vi att kontakta dig. Du får mera information om tid då arbetet ska ske, och hur den tiden kommer att se ut för dig. När vi väl är på plats börjar vi med stammarna i köket och då blir ni utan vatten där i 1-2 dagar. I köken byter vi köksluckor, bänkskivor, diskbänk och kakel och höjer arbetsbänken. Skärbrädorna kommer att monteras bort av hygieniska skäl.

En tillfällig dusch- och toalettbod kommer finnas på gården

En tillfällig dusch- och toalettbod kommer finnas på gården

Sedan går vi vidare med badrummet som ni blir utan i cirka tre veckor. Där byter vi i samband med detta våtrumsmatta på golv och väggar.
Under renoveringen i lägenheten
får hyresgästerna tillgång till en bod som ställs upp på området, för att använda toalett och dusch.
Tillgång till vatten kommer att finnas någonstans i lägenheten under hela arbetets gång.

Du får själv välja färg på den nya mattan

Du får själv välja färg på den nya badrumsmattan


Ni kommer att få välja vägg- och golvmattor till badrummet. Efter renoveringen får man inte göra hål i mattan så det är inte tillåtet att sätta upp egna hyllor i det nya badrummet. Alla badkar kommer att bytas till dusch. Vi kommer eventuellt även att behöva stänga av vattnet i hela huset kortare stunder (omkring 30 minuter) vid flera tillfällen. Längre avbrott kommer vi att informera om i förväg.

 

På grund av de störningar i boendet som arbetet innebär kommer alla hyresgäster att få en ersättning med 500 kronor som kompensation, det dras av på en hyra. När arbetet är slutfört och lägenheterna fått en standardhöjning kommer hyran att höjas något. Exakt vilken hyreshöjning det blir för din lägenhet, kommer du att få information om närmare arbetet.


Köksväljaren

I samband med stamrenoveringen kommer du att få välja nya köksluckor och nya bänkskivor. Vi har ett antal olika valmöjligheter för att du ska få ett kök som du är nöjd med.

Hur vill du att ditt nya kök ska se ut? Använd köksväljaren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att prova olika stilar på ditt kök.

Vita kökslådor och köksluckor med texten vid sidan av Modexas logotyp mot en mörkröd bakgrund.

Senast uppdaterad