Förvara säkert i källarförrådet

Många av våra lägenheter har separata förråd i källarplan. Ditt förråd är en del av din lägenhet. Här är några tips på hur du får en säker förvaring i ditt källarförråd!

Det kan vara klokt att tänka på hur du förvarar saker i ditt förråd. Det händer inte ofta, men ibland får vi översvämningar i källarförråden. Använd därför gärna hyllor, trätrall eller liknande att ställa dina saker på, för att undvika fuktskador. Lämpliga hyllor finns att få tag på i de flesta möbel- och järnhandlar (varför inte ta en titt i second hand-butikerna först!).

Undvik också att förvara värdesaker i källarförrådet. Det ökar risken för att du får ett inbrott i förrådet. Din hemförsäkring täcker vanligtvis även förrådet men det är inte säkert att den gäller för exakt samma föremål som i din bostad. Fråga gärna ditt försäkringsbolag vad de ersätter, så blir det enklare att avgöra vad du ska ställa i förrådet.

Det är absolut förbjudet att förvara brandfarliga eller explosiva ämnen i källarförrådet! Är du osäker på vad du får ställa i ditt förråd? Kontakta din bovärd!

Senast uppdaterad