På gång hos oss i sommar

En grön skylt med texten "Återvinningsrum" sitter på en dörr.

Pandemin påverkar fortfarande hur, och med vad, vi kan jobba. Men att sköta om våra fastigheter och våra bostadsområden är fortfarande ett av våra allra viktigaste uppdrag.

Här är en del av det vi kommer att syssla med under de kommande månaderna - från stort till smått.

Den största nyheten först: just nu upphandlar vi bygget av ett 65Trygg på Backa i Edsbyn. Boendeformen blir alltså likadan som på Engmansgårdarna i Alfta. Arbetet med detta, och tidsplanen, kommer vi att berätta mera i höst.

Målning utvändigt är viktigt att göra regelbundet för att fastigheterna ska hålla. I sommar sker det på Sunnangården, Engmansgårdarna och Timotejvägen i Alfta. Vi kommer också att göra två takbyten på Ol-Danielsgatan 12 och 14 i Alfta. Ett byte av låscylindrar, som både ökar säkerheten och gör det mer praktiskt för dig som hyresgäst, ska ske på Trekanten i Edsbyn och på Engmansgårdarna i Alfta.

På Spinnaren och Bagaren i Edsbyn planerar vi för att göra fönsterbyten, något som både förbättrar inomhusklimatet och kan spara energi. De stamrenoveringar på Medborgaren i Edsbyn som vi fick skjuta på till följd av pandemin ska förhoppningsvis påbörjas i höst. Vi ska också byta lägenhetsaggregat för ventilation i delar av lägenheterna på Sunnangränd i Alfta.

Utomhus ska vi förbättra asfalten på en rad områden, bland annat på Östra Kyrkogatan och Sunnangränd i Alfta och på Skidan, Backa, Hingsten och Trekanten i Edsbyn. Vi ska också fortsätta måla parkeringslinjer på våra parkeringsplatser. På Joners och Backa i Edsbyn ska vi rengöra taken från mossa.

Robotgräsklippare finns redan på området Ängen och nu skaffar vi flera. I sommar kommer de att finnas på Sunnangränd och Timotejvägen i Alfta och på Älvstranden i Edsbyn.

Senast uppdaterad