Vår nya VD är på plats!

Han kommer från Älvdalen, har mångårig erfarenhet både som VD och i kommunala bostadsbolag – och han har varit och tävlat i orientering i skogarna runt Alfta sedan han var barn. Nu är Hans-Peter Olsson på plats som ny VD på Aefab.

Faktum är att han redan hunnit med några veckor i sin nya roll. Han har varit runt och träffat personalen, sett hur kommunen fungerar och satt sig in i de flesta av frågorna som är på gång just nu för Aefab.
Jag trivs. Det känns väldigt bra så här långt, det är en god stämning och det har varit lätt att komma in i organisationen, säger han.

Hans-Peter Olsson kommer närmast från EDA Bostads AB, där han varit VD de senaste fyra åren. Till Aefab sökte han sig helt enkelt för att uppdraget och företaget kändes lockande.
Aefab känns som ett proffsigt och välskött företag. Aefab är ett större företag än EDA och det finns självklart skillnader, men jag känner igen att vi har liknande utmaningar och möjligheter här.

Och kommunen är egentligen inte alls någon ny bekantskap för honom. Han är nämligen aktiv orienterare sedan många år tillbaka:
Jag har sprungit och tävlat här i skogarna många gånger, ända sedan jag var ung, och även med mina barn. Så visst känner jag igen mig här.

Vi hälsar Hans-Peter välkommen till Aefab och ser fram emot ett spännande 2018 med vår nya VD vid rodret!

Korta fakta om Hans-Peter

Namn: Hans-Peter Olsson
Ålder: 57 år
Familj: Fru och tre utflugna barn
Fritidsintressen: Friluftsliv, skidåkning, orientering
Hans-Peter om sig själv med tre ord: Pålitlig, social, öppen

Senast uppdaterad