Logotyp
Mina sidor
Kontakt
Nyhetsarkiv

Håll värmen inne!

Vinterkylan är här och växlingen i temperaturen innebär ibland att det kan kännas kallt i din bostad. Vi får många frågor om element och ventilation under den kalla årstiden. Här svarar vi på vanliga frågor och tipsar hur du kan göra för att ha det varmt och skönt hemma.

När utetemperaturen blir extrem är det inte alltid våra värmesystem hänger med. Vår ambition är att alla lägenheter ska ha en temperatur omkring 21 grader.

Östlingsområdet

Varför känns elementet kallt fast det är
minusgrader utomhus?

Termostatventilen på elementet känner av värmen i lägenheten och när termostaten känner att det är 21 grader i rummet stänger den av vattenflödet genom elementet.Det är därför man kan känna att elementet är kallt.

När temperaturen i rummet sjunker under 21 grader så öppnar termostaten igen. På så sätt håller man en jämn inomhustemperatur. Om elementet är kallt spelar alltså ingen roll så länge det är 21 grader i rummet.

Vad kan jag göra för att hålla värmen i
min lägenhet?
Har du problem med att det är kallt i lägenheten finns det några saker du själv kan undersöka och säkerställa innan du felanmäler till oss.

Mät temperaturen i din lägenhet innan du felanmäler
Det är bra om du mäter temperaturen själv i lägenheten innan du felanmäler till oss. Placera din termometer mot en innervägg i lägenheten. Då mäter du en korrekt temperatur.

Ställ inte möbler framför elementen
Ibland kan man faktiskt uppleva att det är kallare än vad det egentligen är. Eftersom temostatventilen är känslig är
det viktigt att tänka på att möblera på rätt sätt för att få ut mesta möjliga värme i din lägenhet. Försök att undvika möbler framför elementen. Flytta ut soffan en bit från
elementet.

Undvik att ha tjocka gardiner
Tjocka gardiner som hänger framför termostaten
påverkar värmen. Det kan också medföra att den ställer in sig efter fel temperatur och du får det kallare i rummet. Dra undan gardinerna så att de inte täcker hela elementet.
Då är det lättare för värmen att cirkulera.

Öppna ventilerna vid fönstrena
Låt ventilerna vara öppna för att lufttillförseln i huset ska fungera korrekt. Om ingen luft kommer in via ventilerna så kommer det att dra vid fönster och dörrar i stället och
upplevas ännu kallare i lägenheten.

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun