Logotyp
Mina sidor
Kontakt
Nyhetsarkiv

Lyckad invigning av Knagga Gård!

Knagga Gård har en viktig roll för hela Alftas identitet. Så inledde Aefabs styrelseordförande Ylva Ivarsson sitt tal när dörrarna äntligen slogs upp och det var dags för invigning.

Köerna ringlade långa när allmänheten fick en chans att ta en titt i det nyrenoverade huset på Knagga Gård. Kaffet och bullarna hade rykande åtgång och det var hundratals människor som samlats. De allra flesta var också mycket positiva till vad de såg.

- Det är många som säger att det är fint, och att det är roligt att Aefab tagit hand om huset, sade Kristina Lundman på Aefab som stod som värdinna i en av entréerna.

Knagga Gård byggdes redan 1857 och var från början ett stort jordbruk. Här fanns ladugård, åkermark och en stor trädgård runt huset. Så småningom såldes en del av marken av och Alfta järnhandel byggdes intill. Sedan en tid tillbaka är det Aefabs huvudkontor.

Och upprustningen av Knagga Gård är en viktig del i Aefabs arbete för att kunna erbjuda fina, moderna lägenheter i Alfta och Edsbyn.

Samtidigt var det viktigt att husets själ och personlighet skulle finnas kvar, och det var något som märktes genom hela arbetsprocessen, berättar Patrik Lind på Skanska.

- Det här var ett väldigt kul och annorlunda projekt. Och det har märkts att folk varit intresserade av vad som händer här, det är många som frågat om det, sa han under invigningen.

Efter en visning av lägenheterna höll Aefabs nya styrelseordförande Ylva Ivarsson ett invigningstal där hon bland annat sade att hon kände stolthet inför uppdraget.

- Jag är glad att Aefab fått chansen att ta hand om och förvalta den här pärlan mitt i byn. Aefabs ambition och vilja har hela tiden varit att bevara husets själ och historia – samtidigt som man naturligtvis vill förnya och modernisera det här området i Alfta. Och jag tycker att man har lyckats. I Knagga Gård har Aefab tagit med det gamla in i framtiden, sade hon innan hon klippte bandet och Knagga Gård var officiellt invigt.


Ylva Ivarsson höll det officiella invigningstalet.

Ylva Ivarsson klipper invigningsbandet, med assistans av Patrik Lind från Skanska och Christer Ladänges, ByggRit.

Patrik Lind, Mikael Reijer, Christer Ladänges och Ylva Ivarsson under invigningen.

Carl-Axel Mårtensson, som kommer att bli husets bovärd, fanns naturligtvis på plats och svarade på frågor när det var öppet hus.

9 oktober 2015

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun