Logotyp
Mina sidor
Kontakt
Nyhetsarkiv

Vi bygger nya bostäder i Alfta och Edsbyn

Det ska bli lättare att få tag i en lägenhet i både Edsbyn och Alfta. Beslutet är fattat: nu ska det kommunala bostadsbolaget Aefab satsa på att bygga bostäder.

– Ett historiskt beslut.

Så beskriver styrelseordförande Ylva Ivarsson (s) resultatet efter tisdagens styrelsesammanträde när man beslutade att vi får i uppdrag att bygga nya bostäder både i Alfta och i Edsbyn.

– Det var många år sedan Aefab byggde i den här omfattningen, säger Ivarsson.

Sammanlagt handlar det i ett första steg om 28 lägenheter, placerade på Vintervägen norr om Gyllengården i Edsbyn och på Nordanå, i närheten av Timotejvägen, i Alfta. Husen som planeras är likadana flerfamiljshus som de nybyggda på Älvstranden i Edsbyn.

Samtidigt har styrelsen också beslutat att Aefab ska fortsätta att ta fram planer för att bygga på fler platser på båda orterna. Vilka platser det handlar om är ännu inte bestämt men beslutet pekar ut en tydlig riktning: de kommande åren ska det bli lättare att få tag i en lägenhet i Ovanåkers kommun.

– Vi har en väldigt ansträngd bostadssituation just nu och det här är en oerhört viktig fråga för att Ovanåker ska kunna fortsätta utvecklas och vara en attraktiv kommun att bo och jobba i, säger Ylva Ivarsson.

– Vår kommun har ökat i befolkning de senaste fyra åren och vi har idag en bostadskö som vi aldrig haft tidigare. Det är fantastiskt att Ovanåker växer men vi måste kunna erbjuda människor arbete och bostäder om de ska stanna här. Dessa två saker kommer vi att arbeta hårt med under kommande år, betonar kommunalrådet Yoomi Renström.

Oldaniels

På Nordanå i Alfta planerar vi att bygga 20 lägenheter.

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun