Logotyp
Mina sidor
Kontakt

Så fungerar det

1. Registrera dig i vår bostadskö
För att söka lägenhet måste du först registrera dig i vår bostadsskö. Ange ditt namn och dina personuppgifter. Där uppger du även din nuvarande adress, telefonnummer, e-post och vad du har för inkomst mm.

När du har registrerat dig börjar du samla köpoäng.
En dag = 1 köpoäng.

Det är viktigt att du fyller i din e-postadress så att vi kan skicka mail till dig när en lägenhet enligt dina önskemål är ledig.

3. Intresseperiod
När du hittar en ledig lägenhet som du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan genom att logga in på Mina Sidor. Perioden för att göra intresseanmälan på en lägenhet är ca 1 vecka.

4. Erbjudandeperiod
Efter intresseperioden går vi över till en erbjudandeperiod. De fem första som står i kö på den lägenheten du gjort intresseanmälan på får ett erbjudande.

Under den perioden vill vi att du tackar Ja eller Nej till lägenheten inom en viss tid. Du kan svara på erbjudandet via Mina sidor eller ringa till oss för att meddela ditt svar. Om ingen svarar JA går erbjudandet vidare till de fem nästa i kön o.s.v.

Obs! Glöm inte att tacka ja eller nej!
Om du inte svarar på dina erbjudanden så blir du automatiskt spärrad i systemet som tror att du inte är aktivt sökande.


5. Visning av lägenhet
När du har fått ett erbjudande på en lägenhet får du samtidigt möjlighet att titta på lägenheten. I erbjudandet får du namn och telefonnummer till den nuvarande hyresgästen som är skyldig att visa lägenheten för dig.

6. Teckna avtal
Om du tackat ja och är den med längst kötid kontaktas du av vår uthyrare. Uppfyller du våra krav enligt uthyrningsreglerna blir du godkänd och får teckna kontrakt och avregistreras från kön.

När du har tilldelats en lägenhet hos oss så nollställs dina köpoäng. I samband med att det blir du avaktiverad i vårt kösystem. Vill du åter aktivera dig i kön för att samla nya poäng gör du det via "Mina sidor".

Våra lägenheter förmedlas till den som har flest köpoäng och i övrigt uppfyller vår uthyrningsregler.

Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun