Sunnangården

Engmansgårdarna

Logotyp med texten 65 Trygg, format som ett hjärta.

Helt vanliga hyreslägenheter – med extra mycket bekvämlighet och gemenskap. Nu lanseras Aefab:s första 65Trygg, Engmansgårdarna i Alfta.
– Det här blir ett viktigt komplement i vårt utbud, säger Hans-Peter Olsson, VD.

Är du 65 år eller äldre och trött på att sköta om ett helt hus, samtidigt som det inte lockar att flytta till lägenhet? Då kan 65Trygg vara något för dig.

Nu invigs Aefab:s första 65Trygg, Engmansgårdarna i Alfta. På sätt och vis ett vanligt boende, men samtidigt inte:

– Det speciella är det vi erbjuder utöver själva lägenheten. De som bor här har tillgång till mycket av det man kanske saknar om man flyttar från villa till lägenhet. Samtidigt tillkommer det saker som blir viktigare när vi blir äldre och går i pension, som möjligheten till att enkelt träffas och umgås i avslappnade former, säger Hans-Peter Olsson.

Det som skiljer 65Trygg från övriga bostadsområden är bland annat att det ska finnas ett antal gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås, hitta på aktiviteter och äta tillsammans. Träning, kafé, karaokekväll – det är hyresgästerna själva som bestämmer vad lokalerna ska användas till. Det finns flera fina utomhusmiljöer att röra sig i, den som vill kan få en odlingslott, och en stor inglasad altan förlänger sommaren för den som så önskar

På 65Trygg finns också två trygghetsvärdar som ansvarar för det sociala innehållet, skapar en vi-känsla och fungerar som en extra länk mellan hyresgästerna och Aefab. När allting står klart på Engmansgårdarna kommer det att finnas 62 lägenheter i 65Trygg.

För att få flytta in måste du ha fyllt 65 år. Och efterfrågan ser ut att finnas:

– Det har varit ett stort intresse, det märkte vi redan innan vi började bygga. Det ska bli spännande att se vilka som flyttar hit och vad som tar form i lokalerna, säger Hans-Peter Olsson.

Senast uppdaterad