Logotyp
Mina sidor
Kontakt

Stamrenovering på Östra kyrkogatan

Förra året påbörjade vi bytet av stammar och renovering av badrum och kök på Östra kyrkogatan. Nu fortsätter vi arbetet och vi planerar att stamrenovera ca 30-40 lägenheter i år. Totala antalet lägenheter på området är 129.

Perersområdet

Vad innebär stamrenovering?
Stamrenovering innebär att alla rör i huset byts ut och samtidigt passar vi på att totalrenovera alla badrum och kök. I badrummen byter vi våtrumsmatta till golv och väggar. I köken byter vi köksluckor, bänkskivor, diskbänk och kakel och höjer arbetsbänken.

Hur länge håller en renovering på?
Vi beräknar att renovera fyra lägenheter per månad. Det första huset blir Östra kyrkogatan 22, sedan fortsätter vi med hus 24, 18, 20 och avslutar med hus 6.

Stamrenoveringarna är ett stort projekt som kommer att pågå under 1-3 år framåt. Därför kan vi tyvärr inte säga exakt när vi ska renovera respektive lägenhet, men givetvis kommer du som hyresgäst att meddelas i god tid innan det är dags. 

Arbetet i respektive lägenhet beräknas ta ca 1-2 veckor. Under renoveringen i lägenheten kommer de som bor där att få tillgång till en annan lägenhet på området för att kunna använda toalett, dusch och kök vid behov.

Välj bland våra prover
När det är dags för stamrenovering i lägenheten kommer du som hyresgäst att få välja bland ett urval av köksluckor och bänkskivor till köket samt våtrumsmatta till golvet och väggarna i badrummet.

Förekommer det störningar under renoveringsperioden?
Det kan vara allt ifrån vissa rivningsarbeten till borrningar i betong, vilket kan bli ljudligt vissa stunder. Vi gör vårt allra bästa för att du som hyresgäst ska påverkas så lite som möjligt.

Frågor om stamrenoveringarna besvaras av:
Joe Lönngren
Tfn:0271-575 48
E-post: info@aefab.se


Kontakt

Alfta-Edsbyns Fastighets AB Box 80, 828 22 Edsbyn Besöksadress: Bornvägen 2, Alfta

Tfn 0271-575 00


Öppettider

Mån & ons kl. 8.00-16.00
Tis & tors kl. 10.00-16.00
Fre kl. 8.00-15.00
Lunchstängt: kl. 12.00-13.00

Vi är det kommunala bostadsbolaget i Ovanåkers kommun