Sunnangården
Logotyp med texten 65 Trygg, format som ett hjärta.

65Trygg Engmansgårdarna

Engmansgårdarna är vårt 65Trygg-bostadsområde i Alfta. Här kan du bo bekvämt med bra standard och extra mycket gemenskap.

Engmansgårdarna är vårt första 65Trygg, bestående av totalt 62 lägenheter.

Det som skiljer Engmansgårdarna från våra övriga bostadsområden är bland annat att det finns ett antal olika gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås med grannarna, hitta på aktiviteter och äta tillsammans. Gemensam träning, kafé, karaokekväll – det är hyresgästerna själva som bestämmer vad gemensamhetslokalerna ska användas till. I gemensamhetslokalerna kan du som bor här också bjuda in släkt och vänner till middagar eller kalas, om du bor i en mindre lägenhet. Lite som en förlängning av din egen lägenhet!

På 65Trygg finns också trygghetsvärdar. De ansvarar för det sociala innehållet och skapar en vi-känsla i boendet. Genom att delta i husets aktiviteter eller utnyttja de gemensamma utrymmena har du möjlighet att träffa de andra som bor i huset. Du avgör själv hur mycket du vill delta i de gemensamma aktiviteterna.

Ett 65Trygg är ett vanligt hyreshus där du bor så länge du själv vill och kan. Enda kravet är att du har fyllt 65 år. Det är inget vårdboende, utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov. Behöver du vårdinsatser är det hemtjänsten som hjälper dig. Här kan du leva ett rikt, aktivt och självständigt liv.

På Engmansgårdarna finns en lummig och grön innergård för dig som uppskattar att vistas i en trevlig utomhusmiljö, och också en stor inglasad altan. Med ett avstånd på ca 200 meter till centrum har du nära till mataffärer, restauranger samt sim- och sporthall.

Lägenheterna ligger antingen på markplan eller är utrustade med bland annat hissar, låga trösklar och större badrum. Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor. Området är byggt 1989.

Adress: Gamla Anneforsvägen 11, 13, 15, 17

Senast uppdaterad