Vitt tvåvåningshus med balkonger på hörnen
Logotyp med texten 65 Trygg, format som ett hjärta.

65Trygg Backa

 

 

65Trygg Backa är vårt 65Trygg-bostadsområde i Edsbyn. Här kan du bo bekvämt med bra standard och extra mycket gemenskap.


65Trygg Backa stod klart den 1 september 2022 och består av totalt 31 lägenheter.

Backa är ett lugnt, skönt och lummigt område som ligger ca 600 meter utanför centrum.

Här finns stora gräsytor, flera lekplatser för barn och närhet till skogsområde med skidspår. Apotek och hälsocentral ligger precis bredvid området.

I närheten ligger även sim- och sporthall. Den som vill promenera, springa eller åka skidor har nära till motionsspår och en skog med lättillgängliga stigar.

Det som skiljer 65Trygg från våra övriga bostadsområden är bland annat att det finns ett antal olika gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås med grannarna, hitta på aktiviteter och äta tillsammans. Gemensam träning, kafé, karaokekväll – det är hyresgästerna själva som bestämmer vad gemensamhetslokalerna ska användas till. I gemensamhetslokalerna kan du som bor här också bjuda in släkt och vänner till middagar eller kalas, om du bor i en mindre lägenhet. Lite som en förlängning av din egen lägenhet!

Här finns också trygghetsvärdar. De ansvarar för det sociala innehållet och skapar en vi-känsla i boendet. Genom att delta i husets aktiviteter eller utnyttja de gemensamma utrymmena har du möjlighet att träffa de andra som bor i huset. Du avgör själv hur mycket du vill delta i de gemensamma aktiviteterna.

Ett 65Trygg är ett vanligt hyreshus där du bor så länge du själv vill och kan. Enda kravet är att du har fyllt 65 år. Det är inget vårdboende, utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov. Behöver du vårdinsatser är det hemtjänsten som hjälper dig. Här kan du leva ett rikt, aktivt och självständigt liv.

Lägenheterna ligger antingen på markplan eller är utrustade med bland annat hissar, låga trösklar och större badrum. Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor. Området är byggt 1991.

Adress: Olof Johanssons väg 12, 14

Vitt tvåvåningshus med balkonger på hörnen

Senast uppdaterad