Vitt tvåvåningshus med balkonger på hörnen
Logotyp med texten 65 Trygg, format som ett hjärta.

65Trygg Backa

 

 

65Trygg Backa är vårt 65Trygg-bostadsområde i Edsbyn. Här kan du bo bekvämt med bra standard och extra mycket gemenskap.

65Trygg Backa, ett vanligt hyresboende, men med det lilla extra för dig som har fyllt 65 år.

Området byggdes 1991, totalrenoverades 2021-2022 och stod klart den 1 september 2022.
Här finns 31 lägenheter fördelade på tre våningar med hiss till varje våningsplan. Lägenheterna består av ettor, tvåor och en trea.

Backa ligger ca. 600 meter utanför centrum i ett lugnt, skönt och lummigt område med stora gräsytor. Apotek och hälsocentral ligger precis bredvid och i närheten finns biblioteket samt sim- och sporthall. Den som vill promenera, springa eller åka skidor har nära till motionsspår och en skog med fina och lättillgängliga stigar.

I anslutning till boendets baksida finns ett trädäck för att kunna sitta utomhus, samt grillplats och boulebana avsedd endast för hyresgästerna. Här finns även möjlighet till egen odlingslott.

Lägenheterna har låga trösklar och större badrum som är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare. Köket har spishäll, separat inbyggnadsugn, diskmaskin och mikro.
Här finns också ett stort gemensamt kök som är ljust och fräscht med sittplatser och en vardagsrumsdel med TV. Här kan man umgås och hitta på aktiviteter tillsammans. Kanske laga gemensam middag? Utöver köket finns ytterligare ett litet rum för sammankomster samt ett gym och ett behandlingsrum där massör, fotvårdare och frisör kan hyra in sig och erbjuda behandling till hyresgästerna.
Våra trygghetsvärdinnor finns på plats vissa tider och ordnar aktiviteter som är frivilliga att delta på.

På Backa får man både trygghet, gemenskap och ett socialt liv med de andra hyresgästerna om man så vill.

Adress: Olof Johanssons väg 12, 14

Vitt tvåvåningshus med balkonger på hörnen

Senast uppdaterad