Snöröjning

De flesta av oss drömmer om en vit vinter. Men vi på Aefab vet att vi inte bara kan njuta av de vackra snöflingorna. Gårdar och vägar måste plogas och sandas. Vår ambition är att snöröja så snabbt som möjligt så att framkomligheten på våra bostadsområden ska bli så bra som möjligt.

När snöröjer vi?

Vid 5 centimeters snödjup. Vi snöröjer vardagar från kl. 7.00 till 16.00. Vi har snöjour under kvällar och helger. Om det är praktiskt möjligt väntar vi tills det slutat snöa, men väntas det mycket snö så åker vi ut trots ihållande snöfall. Vår ambition är att snöröja så snabbt som möjligt så att framkomligheten på våra bostadsområden ska bli så bra som möjligt.

Vad prioriteras?

Snö- och halkbekämpning görs i första hand på huvudgator och utvalda cykelvägar. Därefter röjs och sandas övriga gator, gång- och cykelvägar samt parkeringar. Vi handskottar även utanför entréer och källaringångar. Vi försöker se till att variera ordningen så att inte vissa områden alltid hamnar först eller sist.

Parkeringar

Vi snöröjer parkeringsplatser så fort de står tomma. Hyr du en parkeringsplats ansvarar du själv för snöröjning på din parkeringsplats och framför ditt garage eller din carport.

Var försiktig om det är halt ute

Vi kan aldrig garantera att det är halkfritt när snön väl börjat falla. Ta det därför gärna lite lugnt när du ger dig ut i vinterväglaget – för säkerhets skull. Givetvis sandar vi regelbundet och försöker hålla efter så gott vi kan. Hör gärna av er till oss om ni upplever att det behövs sandas mer på särskilda platser.

Kom ihåg att ställa in cyklar

För att snöröjningen ska gå så smidigt som möjligt så vill vi att ni som inte använder cykeln under vintern ställer in den i cykelrummet. På de flesta områden finns det speciella cykelrum där du kan förvara cyklar, rullatorer och barnvagnar.

Senast uppdaterad