Information om Coronaviruset

Så jobbar vi för att minska smittspridningen.

Folkhälsomyndigheten bedömer nu risken för spridning av coronaviruset som mycket hög, och uppmanar till att minimera kontakter med personer som har milda symptom på luftvägsinfektion.

Aefab har den 13 mars beslutat att:

  • Om boende i en lägenhet har milda symptom på luftvägsinfektion (såsom hosta, feber, snuva, halsont) kommer endast akuta fel hanteras i lägenheten. Vid felanmälan samt vid inbokade möten kommer vi att fråga om dessa symptom.
  • Har man hosta, feber, snuva eller halsont får man inte vistas i våra lokaler, exempelvis våra bovärdskontor eller uthyrningen. Endast besökare med akuta ärenden kommer att släppas in.
  • Vi uppmanar alla våra hyresgäster att för tillfället endast anmäla akuta fel om de har symptom på luftvägsinfektion eller känner sig krassliga, allt för att undvika onödiga kontakter som kan orsaka smittspridning.
  • Vår personal kommer inte att beröra hyresgäster, exempelvis med handhälsning. Vi kommer att hålla avstånd till hyresgäster vi möter på området. Vi uppmanar alla hyresgäster att göra likadant.

Vi tar vårt samhällsansvar för att minska en eventuell spridning till riskgrupper, samt för att minska risk för högt tryck på sjukvården – och vi behöver din hjälp i detta.

För korrekt och uppdaterad information kring Coronaviruset hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Se även Ovanåkers kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för information om läget i vår kommun.

Senast uppdaterad