Nu kan du ladda din elbil i Edsbyn

Har du, eller funderar du på att skaffa, elbil? Nu finns våra första laddstolpar på plats i Edsbyn och vem som helst av våra hyresgäster kan hyra sin egen.

- Märker vi ett intresse kommer vi att bygga flera, säger Hans-Peter Olsson, VD.

Om det inte finns några laddstolpar vill ingen köpa elbil. Och om ingen köper någon elbil är det ingen som installerar laddstolpar. Men nu är det problemet löst, i Edsbyn.

Vid vårt nya bostadsområde Nya Fölet, och Fölets förskola, i centrala Edsbyn står de första fyra laddstolparna för elbil. Att det är miljömässigt bra att välja elbilen vet vi ju vid det här laget - men vad hjälper det, så länge det är svårt att ladda bilen där man bor?

- Vi vill att våra hyresgäster ska våga investera i elbilar. Det är därför vi gör det här. Om våra bostadsområden ska fortsätta vara attraktiva måste det finnas möjligheter till att bo hos oss, köra en elbil och ladda den där man bor, säger Hans-Peter Olsson som tror att efterfrågan kommer att öka.

- Än så länge har vi inte haft något stort intresse, vi får några enstaka frågor. Men det är klart att man inte frågar efter något, när man redan vet att det inte finns.

De fyra laddstolparna kommer att hyras ut, precis som vanliga parkeringsplatser hos oss, och hyresgästerna får därmed en helt egen laddstolpe. I första hand kommer hyresgäster som bor nära parkeringen att prioriteras. Nästa steg är att bygga ett antal centralt belägna i Alfta.

- Och så fort vi märker att det finns en efterfrågan kommer vi att bygga flera.

Att hyra en p-plats med laddstolpe hos oss kostar 395 kronor i månaden, plus elpris.

Överväger du en elbil?

Är du intresserad av att hyra en laddstolpe, eller tror du att du kommer att vara det längre fram? Kontakta vår uthyrning på 0271-575 33, så ser vi till att du hamnar i vår kö.

Du får inte ladda hemma!

Observera att det inte är tillåtet att ladda elbilen genom en förlängningssladd från din bostad.

Senast uppdaterad 2020-06-30 08.47