Nyfixat återvinningsrum i Edsbyn

Att gå och slänga återvinning är kanske inte den roligaste sysslan – men visst blir det lite roligare om det är snyggt i återvinningsrummet? I Edsbyn har fastighetsgruppen tagit fasta på det. Välkommen att kika in i vårt finaste återvinningsrum!

Det är lätt hänt att man bara ser problemen och att det är de dåligt sorterade tunnorna man lägger märke till, men faktum är att det funkar riktigt bra med källsorteringen på många håll i våra bostadsområden:
- Det handlar om cirka fem återvinningsrum vardera i Alfta och i Edsbyn, men de allra flesta hyresgäster sköter sig och sorterar, berättar Bodil Nilsson som är fastighetsskötare hos Aefab.

Den senaste tiden har det dock blivit lite sämre och nu vill Aefabs fastighetsskötare försöka se till att hålla motivationen uppe för alla källsorterande hyresgäster. Ett av sätten är att ge några av återvinningsrummen ett välbehövligt, och rejält, ansiktslyft.

Först ut är ett av återvinningsrummen på Fölet i Edsbyn. Det invigdes nyligen, efter en hel del hårt arbete av fastighetsgruppen. Det är uppfräschat, ommålat och dessutom nytapetserat. Bodil och kollegan Malin Svedberg har satt upp en fototapet med skogsmotiv på en av väggarna, Argenis Torres har skött målandet.
- Vi har tänkt att det ska vara lite naturtema, för att påminna om varför vi källsorterar, för miljöns skull, säger hon.

Förhoppningen är att det nyfixade återvinningsrummet ska ge ny motivation för alla hyresgäster att fortsätta sortera, och hålla snyggt i sitt återvinningsrum.
- Sen är tanken att vi ska fortsätta med flera rum, vi tar dem ett i taget. Det är verkligen roligt att se vilken skillnad det blir. Jag hoppas att hyresgästerna ska uppskatta det, säger Bodil Nilsson.

Hon vill också skicka med en liten påminnelse:
- Det får inte ligga någon plast i de bruna tunnorna för matavfall! Det händer att vi hittar det, och det orsakar en del problem. Så det är bra att komma ihåg att bara de bruna påsarna och matavfall får ligga där.

Fastighetsskötaren Argenis Torres står i återvinningsrummet och ler mot kameran.

Fastighetsskötaren Argenis Torres visar runt i återvinningsrummet.

Senast uppdaterad