Snart är allt klart på Sunnangårdens trygghetsboende

Sunnangården

Nu växer även utemiljöerna fram på Sunnangårdens trygghetsboende som invigdes i februari. Det senaste tillskottet: en rejäl inglasad altan, där det finns gott om plats för gemenskap.

I början av 2020 sjösatte vi vårt första trygghetsboende, bestående av totalt 62 lägenheter, på Sunnangården.

Just nu pågår arbetet med att färdigställa utemiljöerna - och i dagarna blev den stora inglasade altanen färdig.

Det som skiljer trygghetsboendet från våra övriga bostadsområden är bland annat att det kommer att finnas ett antal olika gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås med grannarna, hitta på aktiviteter och äta tillsammans. Gemensam träning, kafé, handarbetscirkel, karaokekväll – det är hyresgästerna själva som bestämmer vad gemensamhetslokalerna ska användas till.

Trygghetsboendet har också en trivselvärd. Trivselvärden ansvarar för det sociala innehållet och skapar en vi-känsla i boendet. Genom att delta i husets aktiviteter eller utnyttja de gemensamma utrymmena har du möjlighet att träffa de andra som bor i huset. Du avgör själv hur mycket du vill delta i de gemensamma aktiviteterna.

Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus där du bor så länge du själv vill och kan. Enda kravet är att du har fyllt 65 år. Det är inget vårdboende, utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov. Behöver du vårdinsatser är det hemtjänsten som hjälper dig. Här kan du leva ett rikt, aktivt och självständigt liv.

Är du intresserad av en lägenhet på Sunnangården?

Kontakta vår uthyrning på 0271-57533!


Sunnangården

Senast uppdaterad