Trygghetsboende - något för dig?

Nu har vi lanserat de lägenheterna på vårt kommande trygghetsboende i Alfta. På Sunnangården kommer vi, när allt står färdigt, att ha ett trygghetsboende med totalt 62 lägenheter. Men vad innebär det egentligen?

En vanlig missuppfattning är att trygghetsboende ska vara en sorts vårdboende för äldre. Men det stämmer inte alls, berättar Joe Lönngren som är fastighetschef och ansvarig för utvecklingen av trygghetsboendet på Sunnangården.
– Hit flyttar man om man är en pigg pensionär som kanske har tröttnat på att sköta om huset, men som vill ha mera social samvaro och aktiviteter omkring sig, säger han.

Det är visserligen ett krav att du (eller den du bor tillsammans med) ska ha fyllt 65 år för att få flytta in på trygghetsboendet, men bortsett från det är det som vilka hyreslägenheter som helst - med lite mera gemenskap.

Och det är de boende själva som är med och formar vilka aktiviteter som ska finnas på Sunnangården, och vad de gemensamma lokalerna ska användas till. Ett eget kafé, träningsutrustning, vävstuga, kanske rentav replokal med ljudisolerade väggar - möjligheterna är många!

En trygghetsvärd kommer att finnas på plats på trygghetsboendet för att ta tillvara hyresgästernas idéer och önskemål och se till att de blir verklighet.

Just nu hyr vi ut ett antal enrumslägenheter i det blivande trygghetsboendet. Vill du vara säker på att få en plats på Sunnangårdens trygghetsboende - anmäl ditt intresse redan i dag!

Under våren 2020 gör vi verklighet av konceptet. Då får Alfta sitt allra första trygghetsboende, och Joe Lönngren är optimistisk:
– Det har varit ett stort intresse, det märkte vi redan innan vi började bygga. Det ska bli spännande att se vilka som flyttar hit och vad som tar form i lokalerna.

Senast uppdaterad