Så fungerar det

Så här gör du för att hyra bostad hos oss.

1. Registrera dig i vår bostadskö

För att söka lägenhet måste du först ställa dig i vår bostadsskö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Ange ditt namn och dina personuppgifter. Där uppger du även din nuvarande adress, telefonnummer, e-post och vad du har för inkomst mm.

När du har registrerat dig börjar du samla köpoäng.
En dag = 1 köpoäng.

Det är viktigt att du fyller i din e-postadress så att vi kan skicka mail till dig när en lägenhet enligt dina önskemål är ledig.

2. Intresseperiod

När du hittar en ledig lägenhet som du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan genom att logga in på Mina Sidor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Perioden för att göra intresseanmälan på en lägenhet är ca 1 vecka.

3. Erbjudandeperiod

Efter intresseperioden går vi över till en erbjudandeperiod. De fem första som står i kö på den lägenheten du gjort intresseanmälan på får ett erbjudande.

Under den perioden vill vi att du tackar Ja eller Nej till lägenheten inom en viss tid. Du kan svara på erbjudandet via Mina sidor eller ringa till oss för att meddela ditt svar. Om ingen svarar JA går erbjudandet vidare till de fem nästa i kön o.s.v.

Obs! Glöm inte att tacka ja eller nej!
Om du inte svarar på dina erbjudanden så blir du automatiskt spärrad i systemet som tror att du inte är aktivt sökande.

4. Visning av lägenhet

När du har fått ett erbjudande på en lägenhet får du samtidigt möjlighet att titta på lägenheten. I erbjudandet får du namn och telefonnummer till den nuvarande hyresgästen som är skyldig att visa lägenheten för dig.

5. Teckna avtal

Om du tackat ja och är den med längst kötid kontaktas du av vår uthyrare. Uppfyller du våra krav enligt uthyrningsreglerna blir du godkänd och får teckna kontrakt och avregistreras från kön.

När du har tilldelats en lägenhet hos oss så nollställs dina köpoäng. I samband med att det blir du avaktiverad i vårt kösystem. Vill du åter aktivera dig i kön för att samla nya poäng gör du det via Mina sidor. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Våra lägenheter förmedlas till den som har flest köpoäng och i övrigt uppfyller vår uthyrningsregler.

Behöver du hjälp?

Uthyrningsavdelningen

Tfn 0271-575 33

Uthyrare

Magdalena Jacobs
Tfn 0271-575 54
E-post magdalena.jacobs@aefab.se

Uthyrare

Kristina Lundman
Tfn 0271-575 53
E-post kristina.lundman@aefab.se

Senast uppdaterad