Människor sittandes vid ett bord
Logotyp med texten 65 Trygg, format som ett hjärta.

65Trygg

För dig som fyllt 65 finns möjlighet att bo i 65Trygg. De är som vanliga hyreslägenheter - men med lite mera gemenskap och service.

Det som skiljer 65Trygg från våra övriga bostadsområden är bland annat att det kommer att finnas ett antal olika gemensamhetslokaler där hyresgästerna kan umgås med grannarna, hitta på aktiviteter och äta tillsammans. Gemensam träning, kafé, karaokekväll – det är hyresgästerna själva som bestämmer vad gemensamhetslokalerna ska användas till. I gemensamhetslokalerna kan du som bor här också bjuda in släkt och vänner till middagar eller kalas, om du bor i en mindre lägenhet. Lite som en förlängning av din egen lägenhet!

På 65Trygg finns också en trygghetsvärd. Trygghetsvärden ansvarar för det sociala innehållet och skapar en vi-känsla i boendet. Genom att delta i husets aktiviteter eller utnyttja de gemensamma utrymmena har du möjlighet att träffa de andra som bor i huset. Du avgör själv hur mycket du vill delta i de gemensamma aktiviteterna.

65Trygg är ett vanligt hyreshus där du bor så länge du själv vill och kan. Enda kravet är att du har fyllt 65 år. Det är inget vårdboende, utan ett boende anpassat till äldres fysiska och sociala behov. Behöver du vårdinsatser är det hemtjänsten som hjälper dig. Här kan du leva ett rikt, aktivt och självständigt liv.

"En av våra hyresgäster sa en dag till mej:
- Hade jag vetat att de är så här bra att bo här, hade jag sålt huset och flyttat in tidigare.
Det tyckte jag var så fint sagt."
Christina, trygghetsvärd på Engmansgårdarna i Alfta

Vi har idag två 65Trygg-hus. 65Trygg Engmansgårdarna i Alfta och 65Trygg Backa i Edsbyn.


Om du är intresserad av att bo i 65Trygg kan du kontakta vår uthyrning.

Människor sittandes i fåtöljer och soffa
Människor umgås i köket
Människor tränar i gymmet
En matsalsmöbel står vid ett fönster och i bakgrunden syns en soffgrupp.

Senast uppdaterad