När du flyttar in

Här informerar vi om vad som gäller när du flyttar in som hyresgäst hos oss. Kontakta oss gärna om du undrar över något.

Tillträde

Du får tillträde till lägenheten på kontraktsdatum enligt överenskommelse. Infaller kontraktsdatum på en lördag, söndag eller allmän helgdag flyttar man in första vardagen efter kl 12.00 eller enligt överenskommelse.

Nycklar

Lägenhetsnycklarna finns att hämta efter överenskommelse med din bovärd.
Medtag kontrakt och legitimation. Det är viktigt att hyran för din nya bostad är inbetald.
Endast kontraktsinnehavare får kvittera ut nycklarna.

Hemförsäkring

Det är viktigt att du tecknar en egen hemförsäkring. Din hemförsäkring täcker dina ägodelar vid till exempel inbrott, brand, skada eller översvämning. Det gäller även de saker du förvarar i ditt lägenhetsförråd.

Flyttanmälan

Gör en flyttanmälan till Skatteverket Länk till annan webbplats. så att du får rätt folkbokföringsadress. Gör din anmälan i förväg eller senast en vecka efter flytten. Vill du ha eftersändning av din post får du beställa det hos Svensk adressändring Länk till annan webbplats.. Skatteverket sprider din nya adress till samtliga myndigheter och även till många företag.

Du som bor i en lägenhet ska vara folkbokförd på lägenheten. Lägenhetsnumret är en del av din adress och består av fyra siffror som visar på vilken våning och var på våningen lägenheten finns. Du kan hitta ditt lägenhetsnummer i ditt kontrakt eller på ditt postfack eller ytterdörr.

Du som är inneboende eller hyr lägenhet i andra hand ska inte ange c/o i din flyttanmälan. Du ska se till att ditt namn finns på dörren eller på postboxen i entrén om det finns en sådan.

Hushållsel

När du flyttar in i lägenheten anmäler vi på Aefab det till elleverantören. Du får en faktura på hushållselen som innefattar den el du använder i lägenheten till spis, lampor, radio, tv med mera.Vi på Aefab meddelar elbolaget när du flyttar från din lägenhet och därmed sägs avtalet upp i samband med din flytt. I Alfta äger Fortum Länk till annan webbplats. elnätet och i Edsbyn äger Elektra Länk till annan webbplats. elnätet.

TV

Via Telia Digital-TV får du ett grundutbud på 21 kanaler som ingår i hyran. Kanalpaketet heter Kollektiv Lagom. Kanaler som ingår i kanalpaketet Kollektiv Lagom. Länk till annan webbplats.

Bredband

Med vårt kommunikationsnät Öppen fiber kan du välja fritt bland många leverantörer, erbjudanden och tjänster. På www.bredbandswebben.se Länk till annan webbplats. kan du se vilka tjänsteleverantörer som du kan välja mellan. För att beställa bredband kontaktar du direkt den tjänsteleverantör som du vill ha.

Felanmälan

Om det uppstår problem i ditt boende, något kanske går sönder eller inte fungerar som det ska då ska du göra en felanmälan. Du kan göra en felanmälan via Mina sidor. Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad