Betalning av hyra

Hyran på din lägenhet ska alltid betalas i förskott. Det betyder att hyran för
t ex juni ska vara oss tillhanda senast sista maj.

Om du har tappat bort din hyresavi kan du enkelt logga in på Mina sidor Länk till annan webbplats. och se din hyresavi där.

Vi skickar inga påminnelser, om du inte betalar hyran i tid går ärendet vidare till inkasso och du får ett inkassobrev med avgift och ränta.

E-faktura

Betala din hyra med e-faktura. Det är enkelt, det går snabbt och du slipper skriva in ditt OCR-nummer varje gång du ska göra din betalning. E-faktura påverkar dessutom inte miljön så som din vanliga pappersfaktura gör.

Gå in på din internetbank och anmäl dig för e-faktura. Nästa gång du ska betala är belopp, OCR och allt annat redan ifyllt. Det enda du behöver göra är att godkänna din betalning.

Hur E-fakturan fungerar.

Autogiro

Om du vill att din hyra ska dras automatiskt från ditt bankkonto varje månad så kan du göra en autogiroanmälan. Skriv ut och fyll i en autogiro-blankett och skicka till oss. Behåll en kopia själv.

Blankett för autogiro Pdf, 167.8 kB.

Fyll i följande uppgifter i första delen på blanketten:
Namn: Alfta- Edsbyns Fastighets AB
Adress: Box 80
828 22 Edsbyn
Organisationsnummer: 556527-4361
Bankgironummer: 458-1526

Skicka din blankett till:
Alfta-Edsbyns Fastighets AB
Box 80
828 22 Edsbyn

Systematisk hyressättning

År 2012 infördes en så kallad systematisk hyressättning. Syftet är att hyrorna ska vara lika i bostadslägenheter med samma boendevärde eller bruksvärde. Det ska helt enkelt bli en rättvisare hyressättning.

Hyresgästföreningen har tillsammans med SABO, bransch- och intresseorganisation för ca 300 allmännyttiga bostadsföretag gjort en överenskommelse om att sträva efter systematisk hyressättning, där hyresgästerna själva får vara delaktiga.

Nu kan du som hyresgäst se exakt vad som påverkar din hyra genom att logga in på Mina sidor.

Senast uppdaterad