Bredband

Med vårt kommunikationsnät Öppen fiber kan du välja fritt bland många leverantörer, erbjudanden och tjänster.

Genom fibern kan du få tillgång till hastigheter upp till 100/100 Mbit/s. Eftersom bindningstiderna är korta kan du enkelt byta leverantör om du inte blir nöjd.

Bredbandswebben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du se vilka tjänsteleverantörer som du kan välja mellan.

Hur beställer jag?

För att beställa bredband kontaktar du direkt den tjänsteleverantör som du vill ha. Inom några dagar kan du koppla in bredbandet i din lägenhet.

Hur kopplar jag in mitt bredband?

Bredbandet kopplar du in i det vita skåpet som finns placerat antingen ovanför ytterdörren eller i klädkammaren. Tanken med skåpet är att du ska kunna placera din trådlösa router där och undvika sladdar som måste dras i lägenheten.

För att koppla in ditt bredband behöver du:

 • En nätverkskabel.
 • En trådlös router. Om du har en stationär dator utan trådlös anslutning går det att använda en nätverkskabel som du kopplar till den vita boxen i skåpet direkt till datorn.

Så här kopplar du in bredbandet:

 1. Beställ bredbandsabonnemang hos den leverantör du vill ha. Tjänsteleverantörerna och priser hittar du på www.bredbandswebben.se. Information om abonnemang och vilkor finns på leverantörernas hemsidor. Du kan välja fler än en leverantör om du vill kombinera bredband och telefoni från olika leverantörer. Du kan också ringa deras kundtjänst om du vill ha mer information.
 2. I skåpet som sitter ovanför dörren eller i klädkammaren finns en vit box monterad. Sätt i en nätverkskabel i boxens uttag LAN1 (Röd port) och koppla den till trådlösa routern. Låt routern ligga i skåpet så slipper du dra kablar i lägenheten. Se till så att följande lampor lyser på boxen: WAN, LAN1 och PWR.
 3. Starta datorn, gå till nätverksanslutningar på din dator och koppla upp dig på ditt trådlösa nätverk. Då ska internet börja fungera.

Felanmälan

Om ditt internet inte fungerar ska du alltid göra en felanmälan till din tjänsteleverantör för att snabbast möjligt kunna hitta felet och åtgärda det.

 • Innan du felanmäler:
 • kontrollera om det lyser i skåpet. Se till så att lamporna lyser på: WAN, LAN1 och PWR.
 • kontrollera att säkringen till bredbandsskåpet är ok och att kontakten till fiberomvandlaren sitter i ordentligt (prova gärna med en annan kabel).
 • prova att koppla datorn direkt till skåpets LAN1-uttag.
 • Om du kontrollerat ovanstående och det ändå inte fungerar så ringer du din tjänsteleverantör och felanmäler.

Ladda ner instruktioner över hur du kopplar in ditt bredband som PDF. Pdf, 231.6 kB.

1 Mbit gratis

Från och med den 1 januari 2021 kan du som bor hos oss få 1 Mbit surf i månaden gratis. Gör så här:

 • Surfa in på Bredbandswebben och fyll i din adress för att söka efter erbjudanden.
 • Kryssa sen för alternativet "Bredband" och under den rubriken rutan med alternativet "1" för att få upp erbjudandet om 1 gratis Mbit.
 • Följ sedan länken till Telia, välj "Privatkund" och därefter "Bredband".
 • Där fyller du åter i din adress.
 • När du fått upp alternativet "Aktivera kollektiva tjänster" väljer du det och följer instruktionerna.
 • Välj "Bredband 1/1, 0 kr/mån Ingen bindningstid" när det alternativet dyker upp.

In English

Description how to connect your Internet. Pdf, 351.9 kB.

Senast uppdaterad